Mot Buenos Aires 18-19 nov

Resan som många väntat på i ett år och kanske rent av längtat efter hela livet har äntligen börjat. Känns overkligt. Nu får man också se de ansikten som döljer sig bakom namnlistan. Vilket positivt och glatt gäng! I god tid dök de flesta upp på Landvetter. Boardingpass fixar man numera själv i en maskin. Den franska servicen som till slut dök upp vid maskinen var något arrogant. Men väl incheckade flöt allt på. Skönt att starta resan på eftermiddagen och få den långa flygningen över natten. Vår grupp på 12 personer känns lagom stor och snabbt hade man lärt sig alla namnen. Samtalen gled ofrånkomligt in på olika rapporter om väder, vind och våghöjder vid Antarktis. Vilket sjösjukemedel rekommenderas? Är det plåster, piller, peppar eller rent av ingefära? Teorierna är många…

blogg11

Resan blev lång med ett första stopp på ca 5 t i Paris. Man kulle kunna säga att det intensiva fotograferandet började här. Fototips är lätta få i det här gänget och den ena kameran är större än det andra. Inte omöjligt at vi får se Pärs bilder på den här bloggen. Pärs utrustning lär var identisk med mästerfotografen Brutus. Det förpliktigar. Redan på flyget till Paris blev han tillsagd av de stränga fransyskorna att ”sit down immidately” när han ville fota landningen.
Från Paris bar det sen av till Buenos Aires . Fransk meny, champagne och vin, Mama Mia och flera filmer gjorde att 13 timmar  trots allt gick undan. Utan problem gled vi igenom tullen och möttes av lokal guide och Maria från Polar Quest.

blogg22

Med stor entusiasm och stort tålamod guidar guiden hos i bussen till hotellet. 20 min får vi på oss. Snabbyte av kläder..här är det 25 grader och sol, och sen iväg igen. Iväg till restauraung Spettus! Oj vilken mat och vilken service. En buffé med förrätter fylld av alla läckerheter man kan tänka sig. Med ett enkelt tecken, i form av en liten bricka vi skulle vända då förrätten var avslutad, bars köttet in och skars upp. En ny kypare för varje sort kött. Minst 5 olika sorters kött och potatis i flera former. Trots vår trevliga guides förmaningar om att inte dricka vin till maten slank det ner ett och annat glas. En så god lunch måste ju avnjutas med ett gott argentinskt vin.

blogg5

När vi sen påbörjade vår 3-timmars sightseeing med buss förstod vi varför guiden tyckte att mineralvatten var lämpligare. Efter en resa som pågått i 20 timmar är man aningen trött och även om alla stopp och historier var intressanta och spännande var det en och annan som kände att ögonlocken började bli lite tunga. Och vilken trafik. På gränsen att det hade gått snabbare att gå. Taxibilar överallt, en demonstration, moppar, cyklister och fullt med folk på trottoarerna.  Det blev kyrkbesök, stopp vid La Boca, Plaza de Maya och den pampiga kyrkogården där Evita ligger begravd .

blogg4

Åter på hotellet byts det nu om till middag . Imorgon ser vi fram emot att bege oss ännu längre söderut till världens sydligaste stad – Ushuaia.

Annonser

2 svar to “Mot Buenos Aires 18-19 nov”

  1. Lisa Says:

    Wow! Häftigt!!!

  2. Marie Says:

    Låter som en förväntansfull skara – jag är avensjuk 🙂
    Ska bli kul att följa er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: