Mot Ushuaia – Världens Ände 20 november

20 november
Claridge Hotel i Buenos Aires – vi njuter! Efter den underbara lunchen på Spettus är det ett under att vi kan klämma ner mer mat, men när middagen dukas upp är vi redo igen. Det är inga små köttbitar som serveras här i Argentina. En portion skulle räcka till en hel familj. Några njöt av att simma några längder i poolen innan middagen. Det sägs att det finns ett gym ombord , kanske måste gå dit några gånger. ”Spring i snö” tipsade Carina (på PolarQuest) mig om när jag innan resan frågade om gymet ombord.

Efter en utsökt frukost var det dags att boarda bussen till Buenos Aires inrikesflygplats. Maria (på PolarQuest) ) var noga med att instruera oss om att kolla gaten noga. Här finns alltid en risk att man bytt gate utan vidare information och ingen pratar engelska. Men allt funkade som det skulle och efter 4 timmar i luften såg vi de snötäckta bergen som omger Ushuaia. Fantastiskt vackert! Nu känns det på riktigt att resan börjat och att vi närmar oss vårt mål. Bergen är svarta och den vita snön skapar dramatiska kontraster. Vi klär oss i fleece och är beredda att möta kylan. I vänthallen står vår guide Olle Carlsson – iklädd T-shirt! Det är 20 grader ute. Helt ofattbart! Den lokala guiden berättar att det inte varit så varmt på många år. Det är sommar här men vid den här tiden brukar det vara mycket kallare, blåsigt och ofta en del regn. Låter som sommar på västkusten…

På en grusväg tar oss bussen till Hotel Los Nires och efter incheckning är det fri tid innan middagen kl 20. De flesta åker buss till byn, Anders och jag vandrar till byn i sol och sommarvärme. Sune och Ing-Marie tar en promenad i de vackra omgivningarna nere vid havet . Pär väljer en egen tur – han tar en taxi till världens sydligaste golfbana. Den lär ligga i närheten av den nationalpark vi ska besöka i morgon och av bilderna att döma ar det fantastiskt vackert.

Världens sydligaste golfbana på Eldslandet där Antarktis-resenär spelade golf

Världens sydligaste golfbana på Eldslandet där Antarktis-resenär spelade golf

Det ligger kryssningsfartyg i hamnen och på shoppinggatan bär de flesta kameror. Pingviner i alla former och material finns i överflöd i souvenirbutikerna. Vi längtar efter levande pingviner! Det finns en fin bokhandel här. Med all litteratur om Antarktis man kan tänka sig. Om alla expeditioner, naturen och djuren. Utrustad med en ny fågelbok kunde jag på hemvägen konstatera att den fantastiska rovfågel vi skådade i ett träd var en vanlig ”caracara”. Efter ännu en trevlig middag och ännu närmare avresan till det stora äventyret ser vi nu solen gå ner bakom bergen. I morgon mönstrar vi på Ocean Nova…

Ushuaia - Världens Ände

Ushuaia - Världens Ände

Annonser

Ett svar to “Mot Ushuaia – Världens Ände 20 november”

  1. Eva Says:

    Ååå, så härligt att se bilden från Ushuaias hamn. Fotade samma skylt själv för nio månader sedan. 🙂 En otrolig upplevelse väntar er nu. Jag känner fortfarande den enorma glädjen som uppfyllde mig när jag omgavs av blå isberg eller hade tjattrande pingviner runt fötterna.
    Förresten…..plåster bakom örat fungerade alldeles utmärkt över Drakesundet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: