Färd över ”Drakes Passage”

29-30 november
Även utan landstigning är programmet späckat. Intressanta föreläsningar avlöser varandra-”Comparative Ecology-Antarctic vs Arctic”, ”Avalanche-Danger Hunters Deadly Snow”, Olle Carlsson- ”Is””An introduction to geology and the Scotia Arc”, ”Life on an Antarctic base”, Film: ”BBC Power of the planet-Ice”, ”Antarctic killers”. Det är ett imponerande program ingen dödtid här inte.

Brutus har gett oss en massa bra fototips och igår kväll höll han ett andra föredrag och visade underbara bilder både från sin bok ”Kaxiga fåglar” och från vår resa. Det var många som ville vara med i svensk-gruppen och lyssna och titta på bilderna. Vi känner oss privilegierade som har två så duktiga och entusiastiska guider. Utöver alla andra guider ombord.

Vi är nu framme vid Beaglekanalen och ligger minst 12 timmar före tidsschemat. Vi har haft tur, överfarten ”The Drake Passage” har varit lugn och just nu ligger havet nästan spegelblankt. Endast ett fåtal har varit sjösjuka. Gårdagen bjöd på sol och även om vi redan tagit hundratals kort på albatrosser och petreller stod vi åter på akterdäck, fotade och njöt av våra följeslagare. Under frukosten ropas det i högtalarna – ”valar på babord sida” och nästan alla reser sig och skyndar ut på däck.

I kväll blir det Captain´s farewell Cocktail Party och senare på kvällen blir det fotovisning i Panorama Lounge. Alla har blivit uppmuntrade att lämna sina bästa bilder på en dator så kvällen kommer säkert bjuda på en del pingviner!

Brutus Östling

Svartbrynad albatross glider förbi Ocean Nova. Foto: Brutus Östling

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: