Vilken overklig känsla! 17 september, 2009

Morgonens Zodiackryssning i Alpefjorden fjord bjöd på vikare, storsäl och en magnifik marmorliknande glaciär som ”rann” ut i vattnet och till synes blockerade hela fjorden. Det är dock en synvilla för det går faktiskt att åka runt glaciären och fortsätta genom hela fjorden på andra sidan…och så gjorde även vi. På sluttningen längs fjorden vandrade en ensam myskoxe, ovanför våra huvuden flög korpar och på avstånd fick vi se en flock alfåglar flyga förbi. Vi gick även iland på en liten strand för en kort bensträckare och en hel del av passagerarna passade på att ta årets julkort med den vackra glaciären i bakgrunden. Vattnet var helt spegelblankt på vägen tillbaka och reflektionerna från glaciären bröts endast av av den is som hade drivit in i fjorden och som vi fick kryssa oss igenom med Zodiacerna. Vilken overklig känsla!

På eftermiddagen klev vi iland vid Kongeborgen och bl.a. tittade på en gammal vacker fångsthytta med en upochnervänd båt som tak. Snön föll vackert från den vindstilla skyn och det var en magisk, nästan spöklik vy som ramade in landskapet.

Även om det hade blivit lite kyligare på eftermiddagen och solen började gå ner så var det ingen av oss som ville åka tillbaka. Vi ville bara ha mer och mer och därför blev den från början korta landstigningen längre än planerat…men hej! Det är ju därför vi är här! Vid det här laget är det nog ingen ombord som inte har blivit smittad av polarbacillen 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: