Falklandsöarna

5 nov, 2009
Spända av förväntan åt vi frukosten lite snabbt för vi ville alla vara klara för expeditionens första landstigning på West Point Island. Solen sken och till vår stora förvåning lekte 3 Commerson´s delfiner i vågorna efter Ocean Nova, vilken start på dagen. På slutningarna betade Kelp och Höglands gäss, en och annan nyfiken Caracara följde med oss på vandringen mot Devil´s Nose, på öns västsida. Väl där kunde vi på nära håll studera svartbrynad albatross och klipphopparpingvin som häckade tillsammans på slutningen. Utsikten var storslagen och solen sken. Vissa av oss satt tysta och njöt av skådespelet medan andra frenetiskt ville fånga vingspannet på albatrosserna som flög bara någon meter ovan våra huvuden på bild.

DSC_0076
Efter en obeskrivlig morgon bjöd familjen Napier på kakkalas i trädgården (öns enda invånare), innan de var dags att återvända till Ocean Nova för lunch.

Eftermiddagens landningen blev äventyrlig, på den vackra sandstranden på Saunders Island. Gentoopingvinerna välkomnade oss på stranden liksom ett antal ståtliga Kingspingvinner. I jordhålorna häckade Magellanpingvinner och högre upp på sluttningen fanns en koloni av Klipphoppar pingviner.

DSC_0177
 Fyra olika arter på samma strand, facinerande! Tiden flög iväg, och plötsligt var de dags att återvända till skeppet. Zodiacförarna jobbade hårt i de brytande vågorna. Glada men totalt genomvåta kom vi säkert ombord. Delfinerna följde skeppet medan vi lämnade Saunders island i riktning mot Port Stanely.

Vilken start, och expeditionen har bara börjat!
Soliga falklandshälsningar från Vera och Jonas

Annonser

Ett svar to “Falklandsöarna”

 1. Birgitta Sahlbom Says:

  Hej på er!
  Tack för er fina blogg. Det är ett stort nöje att få följa er alla på er livs resa.
  Våra hjärtan är med er då vi var med på denna fantastiska res förra året.
  Antarktis som vi aldrig kommer att glömma. Jag har varit ute och hållit föredrag och visat bilder från vår resa till Antarktis. Detta är mycket uppskattat då de flesta inte kan nå dessa vidunderliga platser. Nu tänker vi på er alla och var rädda om er. Allt kan hända. Vi följer er och önskar er all lycka.
  Hälsar vi från ett mycket gråmulet och råkallt Sverige. Birgitta sahlbom och Heimo Viuhko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: