Gold Harbour och Drygalskifjorden

12 november, 2009
Under natten hade det snöat och blåst en del och luften kändes aningen kyligare än den gjorde för någon dag sedan. Vi hade dock vädergudarna på vår sida den här morgonen för precis när vi skulle påbörja vår landstigning vid ”Gold Harbour” fick vi en väderlucka och solen tittade fram genom molnen. Den enorma mängden av pälssälar, elefantsälar och inte minst kungspingviner fick oss alla att bara stå och gapa när vi kom iland.

gold07
Nog hade vi sett en hel del av dessa djur tidigare under resan men nu var det precis som om alla dessa individer hade samlats just här för att möta upp oss på vår sista landstigning i Sydgeorgien.

En mindre grupp av oss vandrade upp på den lilla snöbeklädda kammen bakom stranden för att leta efter albatrosser. En annan grupp satte av för att fortsätta bort längs stranden men det visade sig vara lättare sagt än gjort dock för det var så otroligt mycket säl att det inte gick att ta sig fram så de fick helt enkelt vända om och gå tillbaka till de andra på stranden.

grabbatag
Kring oss kretsade ljusryggade sotalbatrosser på bara några meters höjd och deras specifika läte deltog i den kör av ljud som ramade in stranden.

Efter några välförtjänta hamburgare till lunch var det dags för vårt sista äventyr på Sydgeorgien, för den här resan, och även denna gång var vädergudarna på vår sida. Den snöstorm som pågick utanför våra fönster under lunchen var som helt bortblåst och återigen bröt solen fram och spred sitt ljus över ”Drygalski fjorden”. De spetsiga och snöbeklädda bergen speglade sig i det stilla fjordvattnet medans kaptenen sakta men säkert manövrerade längre och längre in i fjorden i riktning mot glaciären. Guiderna var lika exalterade som gästerna och vi trängdes alla framme vid relingen för att försöka få några bilder av denna sagolika miljö. Vilken fantastisk avslutning på vårt besök på Sydgeorgien som vi lämnade bakom oss när vi seglade söderut riktning mot isbergen vid horisonten.

Annonser

Ett svar to “Gold Harbour och Drygalskifjorden”

 1. Johan Sundaeus Says:

  Hej på Er!

  Låter som eran vistelse bland pingviner och pälsbeklädda djur är fantastisk. Hade varit mycket intressant att dela era upplevelser. Själv sitter jag på ett kontor i ett regnigt göteborg! Inte lika fashinerande omgivning!

  Om man får ge en häsning via bloggen skulle jag vilja göra detta till min far, Pär sundaeus som är gäster bland er!

  Trevlig fortsatt resa

  Mvh,

  Johan Sundaeus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: