Till sjöss på väg söderut igen

22 november
Vi blev väckta via PA-systemet för vår första morgon och dag ombord Ocean Nova. P.g.a. att det hade rullat lite under natten, om ändå lite med ”Drake Passage” mått mätt, så var vi lite decimerade till frukost. Även några av dem som dök upp såg lite gröna ut i ansiktet, men det är sådant man får räkna med när man färdas på världens mest mytomspunna och turbulenta hav.

Vi hade ett fullspäckat schema som väntade oss efter frukosten. Först fick vi en obligatorisk Zodiac- och säkerhetsgenomgång där vi fick lära oss allt om hur vi ska bete oss i gummibåtarna under landstigningarna. Senare under dagen fick vi lyssna på föredrag om de fåglar vi kan se på vägen till Antarktis och om valar i södra Atlanten. Vi som behövde låna gummistövlar fick också en chans att prova ut dom. Valspaning och fågelskådning var annars två populära aktiviteter under dagen och de som hade ögonen öppna och spanade aktivt lyckades se både val och världens största flygande fågel, vandringsalbatrossen.

Efter den utsökta middagen samlades vi i PolarQuestgruppen i biblioteket för en liten genomgång och informationsmöte och. Oj, vilken härlig dag! Nu är det bara frågan om vem som kommer att vinna ”isbergssiktnings tävlingen.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: