Snares Islands & Enderby Island

5 december

Oj, vad tiden har gått fort sedan vi kom ombord – och så mycket vi har upplevt!
Efter att ha blivit välkomnade ombord på Spirit of Enderby och fått avskedsmusik av en skotsk säckpipeorkester i strålande solsken tog vi ut längs Otagohalvön förbi Taiaroa Head mot öppet hav.

Vi har besökt Snares Islands där gråliror häckar i miljontals! I vattnet hade vi Nya Zeeländska sjölejon och den endemiska Snares tofspingvin. Den gigantiska kelpen som täcker alla klippor här är otrolig, som enorma kolasnören ungefär.

Igår hade vi en hel dag på Enderby Island. På stranden i Sandy Bay där vi landsteg höll de Nya Zeeländska sjölejonhannarna vakt, så vi fick ta det försiktigt. Vi hade hela dagen till förfogande iland och tog med matsäck för att kunna vara ute så länge som möjligt. Enderby Island har verkligen en märklig blandning av djurliv och natur, ett ställe där man kan se vackra jätteörter, sjölejon, parakiter, pingviner, häckande albatross, flera endemiska fågelarter och den magiskt vackra rataskogen.

Många av oss promenerade runt ön och hade turen att se den mest sällsynta pingvinen i världen – den gulögda pingvinen.

Foto: Adam Rheborg dec 2009

Att i rataskogen kunna hålla utkik efter pingviner, parakiter och sjölejon var spännande. Träden snirklar sig upp mot skyn, lavar och mossor hänger från grenarna och på marken kan man följa pingvinernas stigar. Jag känner mig verkligen privilegierad att få besöka en så magisk plats på denna jord som så få människor besökt. Visst hade vi en hel dag iland här, men jag hade gärna stannat mycket längre!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: