Macquarie Island

10 dec 2009
Med fartyget gungar vi oss fram över den södra oceanen och varvar föredrag om albatrosser, pingviner och människans historia i dessa områden, med att spana efter fågel och isberg (!) ute på däck eller från bryggan. De senaste två dagarna har vi besökt Macquarie Island som verkligen har ett fascinerande djurliv.

En hel dag med strålande solsken spenderade vi i Sandy Bay. Här mötte vi elefantsälar på stränderna, elefantsälsungarna var så nyfikna och det var svårt att slita sig från dem och deras vackra, stora ögon. Vi tog oss försiktigt fram över stranden för att inte störa det rika djurlivet. Kungspingviner, Schlegels makaronipingviner, elefantsälar och labbar fanns här överallt och det gällde att se sig för var man satte fötterna.

Foto: Adam Rheborg 2009

Det är väldigt speciellt att vara på en plats med en sådan densitet av djur och fåglar och bara kunna sätta sig ner på stranden och njuta av det skådespel som pågår. Att vara bland vilda djur som är helt orädda och nyfiket kommer fram till dig för att undersöka vad du är för något är så underbart!! Många minneskort i kamerorna fylldes denna dag och vi låg till ankar under natten och fick en god natts sömn.

Vårt besök på Macquarie Island påminde mig återigen om hur underbar vår natur är, och förutom väldigt många foton och en alltför solbränd näsa, har jag med mig oförglömliga minnen nu när vi är på väg norrut igen, mot Campbell Island!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: