Campbell Island

Följ PolarQuests Marie Lannborn när hon bloggar från expeditionen till Nya Zeelands subantarktiska öar.

12 dec 2009
Vi har haft två dagar på Campbell Island, den sista av fyra öar på vår resa. Dimman låg som ett mjukt täcke över Precerverance Harbour när vi igår erbjöds vandringar för att se häckande albatross och allt därtill som Campbell Island har att erbjuda. Vi möttes av Nya Zeeländska sjölejonshannar iland.

Vi lärde oss att de just på Campbell inte har harem på stränderna, som vi sett tidigare under resan, utan att de i brist på stränder är tvugna att söka upp honorna runt om på ön. Så vi höll utkik under dagens vandring! Dimman bidrog med mystik, vi fick se många jätteörter och hade otroliga möten med häckande sydlig kungsalbatross. Dessa gigantiska fåglar har verkligen en majestätisk uppenbarelse.

Foto: Marie Lannborn dec 2009

Idag har vi sett Campbell Island badande i solsken, vissa hade turen att se den flyglösa rallen som är endemisk för ön, vi hade chansen att besöka det ensammaste trädet i världen (som finns med i Guinness rekordbok). En vandring upp till Mount Honey, Campbells högsta topp, erbjöd en vidunderlig utsikt och alpina jätteörter att njuta av. När vi tog av mot Nya Zeelands sydö igen längs Campbells nordöstra kust kunde vi genom kikare beskåda en enorm kolloni med Campbell- och gråhuvad albatross – vilken syn!

Dagen avslutades med samma fina väder, vattnet färgades till guld och precis när vi skulle sätta oss tillbords för att äta middag hade vi späckhuggare runt fartyget. Vi vände fartyget för att få se dem igen, kanske 15 individer lekte runt fartyget och vi njöt av deras sällskap. Det är svårt att säga något om hur lång tid det varade, men mötet var ljuvligt och stämmningen var hög när vi gick tillbaka till vår väntande middag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: