Tigersafari i Indien

PolarQuests guider Adrian Nordenborg och Pär Skog rapporterar från tigersafarin i Indien.

Tigermöten. Foto: Joel Kaplan

Resan startade i Delhi, innan vi begav oss ner i landet för att först beskåda de erotiska templena i Khujaraho. Vi fick en fantastiskt start på vår safari i tigerreservatet Bandhavgarh där vi såg flera tigrar och en leopard redan första dagen! Vi fick även rida på elefanter, besöka en lokal skola och få en dansuppvisning av lokalbefolkningen. Vi spenderade flera dagar i reservatet innan vi gav oss sedan iväg till Kanha tigerreservat. Här hade vi inte bara tid i parken utan fick även lära oss laga indisk mat och se på den vackra stjärnhimlen.

Langurer. Foto: Joel Kaplan

Vi tog oss vidare mot Jabalpur där vi vandrade till ett vattenfall och gjorde en båttur innan vi med tåg och bil kom till vårt tredje och sista tigerreservatet Satpura. Morgonen efter gjorde vi en safari till fots och lyckades spåra en läppbjörn, mest känd som baloo i Djungelboken! Vi spenderade ett par härliga dagar i parken och såg även den enda antilopsorten i Indien, krokodiler och massor med fåglar.

Foto: Joel Kaplan

Vi begav oss tillbaka mot Delhi och sista dagen hann vi med en rundtur i New Dehli och att åka cykeltaxi, innan det var dags att flyga tillbaka hem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: