Skottland – Yttre Hebriderna & St Kilda

15 april – Mingulay & Barra
Jag vaknade tidigt och tittade direkt ut genom mitt fönster och letade efter ön Mingulay som Niall hade utlovat till frukost. Jag smög mig upp i panoramaloungen och möttes av några få medresenärer men också av de otroliga nyheterna att Mingulay Bays sandstrand var full av gråsäl. Ca 1000 stycken! Solen sken och vi hade vårt eget ”mini-Sydgeorgien” precis framför näsan. Efter frukost gjorde vi en landning på en mindre strand en bit bort och möttes av många nyfikna sälar i vattnet och två havsörnar. Vi fick vandra fritt och besökte skolhuset, ruinen av byn och kyrkan. Några av oss stannande vid stranden och beundrade sälarna och några gjorde en rejäl vandring upp till toppen och en fantastisk fågelklippa. Där såg vi bland annat kungsörn, labb, mås, silltrut och naturligtvis lunnefåglar!

På eftermiddagen åkte vi vidare och då mot Barra. Vi fick en liten tur till det medeltida slottet Kisimul Castle i vår Zodiac och senare fick vi gå i land i själva Castlebay. Där hade vi möjlighet att besöka någon av det lilla samhällets två kyrkor, åka buss runt hela ön eller ta en liten paus i solen vid den lokala puben.

En sådan dag! Ingen av oss kan sluta prata om vilket fantastiskt tur med vädret vi haft! Vi håller tummarna stenhårt att det fortsätter när vi nu färdas i vågorna mot St. Kilda!

//Malin

14 april – expeditionen startar
Den svenska gruppen väntade i hotellets lobby i mycket god tid och vi ville alla på bussen snarast möjligt. Vi möttes vid bussen av vår chaufför William och vår guide Fiona. Efter ett stopp vid flygplatsen för att hämta upp de sista resenärerna åkte vi väst och sedan norr mot Oban och M/S Quest. Solen strålande och vi beundrade den fantastiska naturen med lochs och bens, ruiner och sagoslott längs med vägen. Men det de flesta fascinerades mest av var den vackra blomningen. Här var det minsann vår!  Som en medresenär uttryckte det ”vi åker som i en dröm!”.

Solen sken om möjligt ännu mer när vi anlände till Oban och vi var mycket glada att få gå ombord och segla iväg direkt och att verkligen känna att vår expedition började. Vi fick en presentation av vår expeditionsledare Niall, guiderna Colin & John samt fick en praktisk säkerhetsgenomgång av Jonas innan det var dags för middag.  Alla var mycket förväntansfulla, men också mycket trötta efter resan, så det blev en tidig kväll för de flesta.

//Malin

13 april – Glasgow
Jag och Olle anlände under dagen till Glasgow där vi skulle börja vår resa till Hebriderna. Solen letade sig i genom molnen och värmde när vi med spänning diskutera vår planerade resa där vi satt på hotellet Jury’s Inn och kikade om vi kunde få syn på några av våra medresenärer.
Vi hann med att ta oss en titt på den fantastiska centralstationen, katedralen och Glasgows nekropolis innan det var dags att få lite sömn inför vår stora dag.

//Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: