17 april – Taransay

Efter en lugn natt vid ankar gjorde vi en tidig landning på den obebodda ön Taransay. Ön har nyligen uppmärksammats som platsen för det brittiska TV-programmet ”Castaway”, ett slags ”Robinsson” där deltagarna stannar på ön som ett team och i ett helt år. Sandstranden var jättevacker och när solen trängde genom molnen lyste det klara havet i turkost.

Det blåste ordentligt, så den vackra stranden och de gröna kullarna hade svårt att övertyga oss om att stanna kvar här ett år, men definitivt för en dag… Vi fick vandra fritt men hade också möjlighet att lyssna på John eller Olle. Vi gjorde en vandring runt ön och tittade på ruinerna från tidigt boende och en naturligt skapad tunnel i en klippa.

Kronhjort finns på  ön men vi lyckades inte se några, dock kom några får och lamm fram och kikade lite nyfiket på oss. Några av oss tog en strandpromenad innan vår återfärd och den stora stenen mitt på stranden visade sig vara en strandad kaskelott. Resans första val men kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss.  Just nu färdas vi mot Loch Roag och söker efter levande val!

Mobilfoto av Malin Forsell

//Malin

Annonser

Ett svar to “17 april – Taransay”

  1. Linda Says:

    Vore häftigt om ni får se några valar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: