17 april – lördag eftermiddag

På eftermiddagen färdades vi upp mot Lewis. Efter några timmar i vågorna gick vi in i Loch Roag där vattnet låg stilla. Det hade börjat småregna när vi kom in med Zodiakerna till Callanish.

Väl i land möttes vi av två entusiastiska guider från det lokala turistcentret, som tog oss upp mot de spännande Callanish Stones. Stenarna är av Lewisk gneiss och denna sten har bevisats vara mycket starkare än granit. Det förstår man speciellt när man hör att de beräknas vara ca 5000 år gamla. De står uppradade liknande ett kors men vissa delar har dubbla avenyer d v s stenar på bägge sidorna med en gång i mitten. Det regnade lite och det var svår att få foton på stenarna men vi gjorde vårt bästa till våra guiders förtjusning.

Mobilfoto Malin Forsell

Vi sökte skydd i turistcentret och lyckades hinna med både souvenirshopping och fika innan det var dags att ta oss tillbaka till M/S Quest. Efter middagen höll Colin ett föredrag om sitt specialämne, späckhuggare. Det var mycket intressant och han visade underbara bilder av dessa magiska varelser.

//Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: