18 april – Tarana More & Skyekusten

Vid landstigningen på Tarana More, en av The Summer Isles ”sommaröarna” sken solen något ljuvligt och vi möttes av en ung man, barfota och i shorts.
Jodå, här kändes det som sommar! Ön är inte så stor och har inte mycket bebyggelse men visade sig ha en fantastisk utsikt uppe från höjderna. Snöklädda toppar, dimklädda berg, vikar och bukter åt alla håll. Vi vandrade fritt efter egen förmåga och försökte ta in så mycket av detta som vi bara kunde i våra hjärtan.

Mobilfoto av Malin Forsell

Under eftermiddagen åkte vi söder längs med den otroligt vackra kusten. Vattnet var lugnt och det var nästan helt vindstilla. Flera av oss passade på av att njuta av utsikten och solen ute på däck. Niall hade tagit beslutet att gå igenom Sound of Sleat och vi skulle passera under Skye-bron just efter middag.


Mobilfoto Malin Forsell

Solen höll precis på att gå ner när vi närmade oss den lilla bron. De små fyrarna blinkade åt oss i skymningen medan vi beundrade ruinen vid brofästet. Vilken underbar kväll!

Senare på kvällen höll John ett föredrag om havsörnen och dess återintroduktion i Hebriderna. Vi var alla mycket imponerade av både föredraget och hans fantastiska jobb.

//Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: