19 april – Rum

Följ med PolarQuests medarbetare Malin Forsell som tillsammans med en grupp resenärer gör en expedition kring Yttre Hebriderna utanför Skottland.

På eftermiddagen gjorde vi en landstigning på ön Rum.

Vi gjorde först ett besök i den lilla skolan men tyvärr fanns inga elever på plats då de fått ledigt eftersom läraren var sjuk. Istället fick vi träffa Canna och Rums rektor Stuart som visade oss en liten film eleverna gjort till oss.

Efter skolbesöket fick vi vandra fritt med möjligheten att besöka Kinloch Castle.

Mobilfoto Malin Forsell

Guiden Dave visade oss runt. Slottet i sig visade sig vara… underligt och unikt är nog orden jag söker. Stora entréhallen var full av uppstoppade hjorthuvuden (inget mindre än tiotaggare här inte!), lejon och tigerfällar, en Steinway-flygel, skulpturer från Japan och storslagna målningar. Resten av slottet gick i samma eklektiska stil och historierna var minst lika otroliga. Ett rum var en balsal med speciell balkong för en 14-manna orkester och under trappan fanns ett fantastiskt maskineri som spelade marscher för anlända gäster. Vi blev rätt stumma allihop. Detta var en stor kontrast mot vår morgon på Canna men samtidigt otroligt fascinerande!

Ikväll ser vi fram emot en väldigt viktig föreläsning från Niall. Vi ska nämligen få lära oss allt om den skotska nationaldrycken – Uisge beatha!

//Malin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: