22 juni – Kungsfjorden

Följ våra guider som bloggar på Svalbar från M/S Quest.

Denna dag började i Kungsfjorden. Vädret har blivit bättre från igår och vårt första riktiga möte med de arktiska vidderna visar sig. Vi besökte Ny-Ålesund till en början och klev av båten vid hamnen vid nio, vi fick ca 1½ timme på oss innan Oscar och Vera gav oss en rundvandring i spåren efter nordpolsexpeditioner som utgått från Ny-Ålesund. Vi får historien om Roald
Amundsen berättad och hur de lyckades med hjälp av ett luftskepp nå och passera den geografiska nordpolen, men även om konkurrerade expeditioner som Byrds och Bennets flygning tur och retur till nordpolen.

Eftermiddagen bjöd på lite bättre väder och vi tog oss till de norra delarna av Kungsfjorden. Fjortonde Juli-bukten med dess breda glaciärtunga utbredd i den inre viken bjöd på mycket. Vi gjorde en zodiactur nära en fågelklippa där vi hittade spetsbergsgrisslor, lunnefåglar, vitkindade gäss och vittrut.


Vi gjorde en landstigning och gick in i Svalbards egna ”Hanging garden”, en plats fullspäckade med blommor. Här ifrån de rikligt blommande sluttningarna promenerade vi mot glaciären. Väl framme satte vi oss ned och tog en tyst stund för att uppleva den riktiga vildmarkens stämning.

//Martin J
Annonser

Ett svar to “22 juni – Kungsfjorden”

  1. BeHå Says:

    Den 25 juli är det vår tur att få uppleva detta äventyr och få se allt vackert som beskrivs. Vi längtar/ Berit o Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: