Så långt norrut man kan komma

24 juni 2010

Martensøya, Lågøya

Denna morgon började vid de nordligaste öarna på Svalbard. Vi hade nått isen. Landskapet gav ett storslaget intryck med den högarktiska naturen. Efter frukost steg vi i våra gummibåtar och gav oss ut i drivisen. Vi klev upp på ett isflak och vandrade runt ett tag. Vilken upplevelse, verkligen en speciell känsla att gå runt på ett drivande isflak.

Efter lunch hade vi förflyttat oss till Lågøya. En landstigning var planerad till den norra spetsen av ön. Och väl där upptäckte vi att det fanns en stor grupp valrossar på plats! Omkring 30 djur låg på stranden och kliade sig. Sen fanns det säkert ett tiotal valrossar i vattnet runt omkring oss. I en stor hög låg de på varandra och jäste. De verkade trivas och någon av dem valde att gå ner i vattnet, och då såg man verkligen hur osmidiga de är på land och hur väl de är anpassade till ett liv i vattnet.

Vägen tillbaka till Quest blev verkligen ett äventyr. Vågorna hade tilltagit så det blev en riktig bergochdal-bana. Men väl åter på båten smakade middagen extra bra.

//Martin J

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: