Bad bland sälar, samt midsommarfirande

25 juni 2010

Alkefjellet, Kinnvika, Sorgefjorden

Dagens första anhalt var fågelklippan Alkefjellet mitt i Hinlopsundet. En väderutsatt plats, och det gungade ganska bra när vi klev ut på fördäck för att beskåda detta skådespel. Vi hade redan samlat ihop många speciella upplevelser, men att se hundratusentals fåglar på samma ställe som här blir det något alldeles särskilt. Ett berg fullt med spetsbergsgrisslor och tretåig mås. Ljudet från de häckande fåglarna var enormt.

Efter Alkefjellet tog vi oss till Kinnvika, en svensk gammal forskningsstation som användes under 1957-58 under det dåvarande geofysiska internationella året. En promenad runt stationen hanns med innan vi fick ta oss tillbaka tillskeppet.

Eftermiddagen tillbringades i Sorgefjorden. Här gjorde vi en landstigning och tog en promenad, spanade efter renar och fick möjlighet till ett polardopp. Det blev ett härligt gäng som tog sig ett dopp och fick en stärkande tår efter genomfört prov.


På kvällen hade besättningen gjort i ordning en rejäl grillfest. Och hur skulle vi bättre kunna fira midsommar än att vara i midnattssolsland!

//Martin J
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: