7 juli – Biscayerhuken & Moffen

Följ våra guider som bloggar på Svalbard från M/S Quest.

Dimman fanns kvar när vi vaknade idag, men under en fin zodiactur på morgonen öppnade den sig plötsligt och vi kunde avnjuta land och glaciärer i flödande sol igen!

Eftermiddagens landning ägnades åt historiska aspekter, alltifrån 1600-talets valfångst till 1900-talets norska jägare, för på Biscayerhuken på nordkusten fann vi spår efter bägge epokerna.

Och så seglar vi vidare norrut, nu i lätt dimma och över ett silkeslent hav. Från ingenstans dök plötsligt en frustande valross upp rakt framför oss. och vid ön Moffen lättade dimman så pass att vi kunde se en  del av dess invånare på stranden: fler valrossar som vilade och smälte maten. Och där passerade vi 80 breddgraden nord! Inte så långt kvar till polen, men dit skall vi ju ändå inte!

I natt gäller nord- och österut. I morgon ser vi säkert packisen. Det är helt otroligt underbart att vara på äventyr i Hög-arktiska vatten. Och nu bröt solen genom! I morgon kommer vi att befinna oss i packisen, norr om den 80:e breddgraden.
Stämningen är hög ombord!

//Martin J

Annonser

2 svar to “7 juli – Biscayerhuken & Moffen”

  1. Birgitta Heimo/Sahlbom Viuhko Says:

    Hej alla packisfarare.
    Tack för ert härliga inlägg. Det ger oss så trevliga minnen. Vi kan bara njuta med er för vi kan tänka oss hur underbart ni har det. Tänker tillbaka på den fantastiska midnattsolen. Önskar er en fortsatt god seglats och underbara dagar långt, långt där uppe i nord. Stort lycka till önskar vi er alla.
    Birgitta o Heimo.

  2. Birgitta Heimo/Sahlbom Viuhko Says:

    Hoppas att vår e-post kommer fram till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: