Hälsning från Amazonas

PolarQuests-Lillemor Främberg följer med ett gäng resenärer på resan Amazonas och Pantanal ReQuest. Här kommer en hälsning från resan:

Oi! (Hej!)

Landat i Manuas

Nu har vi landat mitt i djungeln i 30 graders varme i Manaus, som ligger alldeles vid Amazonasfloden. Det var fantastiskt att flyga over denna stora grona matta av skog och se hur floden och dess bifloder slingrar sig genom gronskan nedanfor. Lite markligt bara att det dyker upp en stor stad mitt i gronskan!

Vi har varit pa vag fran Sverige sedan igar eftermiddag och med mellanlandning i London och Sao Paulo ar det fantastiskt skont att nu vara framme har och fa njuta av sol och varme. Vi mottes pa Manaus flygplats av var glada guide Betulia och kapten Mo fran Dorinha. Det blev forst ett stopp vid ett litet gatucafe pa vag till hotellet. Har bjods vi pa iskall kokosnots-vatten direkt ur skalet! Det var just vad vara strupar behovde efter en lang flygresa. Vi nu har fatt en god lunch pa vart hotell, Tropical, och bl.a provat allehanda spannande fruktjuicer. De flesta passar nog ocksa pa att ta ett dopp i poolen innan det ar dags for breifing och valkomstmiddag lite senare i kvall.

Imorgon borjar aventyret! Da stiger vi ombord pa vart fartyg Dorinha som skall bli vart flytande hem de sex kommande dagarna pa Amazonasfloden!

Utsikt över Amazonasfloden

Annonser

Ett svar to “Hälsning från Amazonas”

  1. Karin Thulin Says:

    Åhhhhhh så härligt det låter! Hoppas ni får spännande dagar o nätter ombord och i land!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: