Pingviner, pingviner!

PolarQuests Maria Nordvall bloggar från Polar Star:

9 – 10 november, 2010

Pingviner, pingviner och pingviner! Ja, kan man någonsin få nog av dem? Självklart är svaret nej. Det bästa av allt är att Sydgeorgien är full av dem. Vi har nu gjort fem landstigningar och två av dessa har varit på fantastiska Salisbury Plain. Här finns den näst största kolonin av kungspingviner, bortemot 60 000 häckande par samt ungefär 200 000 individer som kommer för att rugga. Ganska självklart kan man bli lite pingvintokig när man går iland på dessa stränder och vi känner oss lyckligt lottade som får ta del av det skådespel som både ungar och vuxna i en salig blandning bjuder på.

Men som vi lärt oss, är Sydgeorgien inte bara pingviner. Vårt första besök på ön blev Paggotty Bluff i King Haakons Bay. Det var här Shackleton kom i land och påbörjade vandringen till Stromness. Någon dag senare fick vi göra en del av denna vandring med start från Fortuna Bay. Vi kunde då få lite mer förståelse och en inblick i hur tuff denna vandring måste ha varit för Shackleton.

En riktigt mäktig syn var att få se den imponerande vandringsalbatrossen som vi fann på Prion Island. Vi hade tur, för bara om några dagar så stängs ön för turister. Vår resa längs Sydgeorgiens kust kunde inte ha startat bättre, och vi ser fram emot fler härliga dagar på denna vackra ö med både historiska inslag, storslagen natur och inte minst det varierande djur- och fågellivet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: