Här kunde vi stanna för alltid!

PolarQuests Maria Nordvall bloggar från Polar Star:

Så är vi tillbaka på öppet hav och har lämnat den mycket speciella och fantastiska ön Sydgeorgien bakom oss. Så många landstigningar och gummibåtsturer vi har hunnit med, flera varje dag!
De två sista dagarna besökte vi Cooper Bay för att få se den sjätte pingvinsorten – hakremspingvinen. Även macaronipingvinen häckade uppe i tussockgräset så vi fick se två olika pingviner på samma gång.
I solens sken kryssade vi tillbaka längst Sydgeorgiens vackra bergsklädda kust, och skålade för vår lyckade resa på akterdäck innan vi kom fram till Godthul. Här finns rester kvar sedan valfångsttiden. Många vandrade upp på en höjd för att se gentoopingviner. I bakgrunden fanns massor av renar, de som tagits hit av fångstmännen och efter det blivit vilda och nu lever på vissa områden av ön.
Nästa dag gick vi upp tidigt, och vi gjorde en gummibåts-kryss vid Prince Olav Harbour. Här finns resterna av en norsk valfångststation. Vi kryssade också in i Elephant lagoon där vi märkte att pälssälhonor hade fått sina ungar. Små svarta knyten som tiggde mat från sina mammor.
Vår sista landstigning på ön blev Elsehul, där vi hoppades få se gråhuvade albatrosser. På vägen dit fick vi kryssa bland massvis med pälssälar, och visst fick vi se albatrosserna på nära håll. Vilken vacker och elegant fågel! Här kunde vi ha stannat för alltid!
Men det var dags att återvända till fartyget. Kursen sattes mot Falklandsöarna. Två dagar till havs med föreläsningar om Sydgeorgien, spännande expeditioner, fotografering och mycket annat.
/Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: