Västra Falklandsöarna

PolarQuests färdledare Pär Skog och Jonas Sundquist rapporterar från en långresa till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis:

Denna morgon så vaknade vi med land i sikte. Vi hade nått Falklandsöarnas västra sida! Namnet Falklandsöarna kommer av att sundet mellan de två huvudöarna år 1690 fick namnet Falkland Sound, efter den skotske adelsmannen Anthony Cary som bar titeln Viscount of Falkland. Namngivare var John Strong, kapten på ett fartyg som i svårt väder sökt sig in i sundet. Senare fick huvudöarna namnet West Falkland och East Falkland, varifrån hela ögruppens namn kan härledas.

Vår första landstigning skulle bli på West point, vilket skulle visa sig att vara en otroligt vacker lagun med färger både på land och i vattnet som om det vore en tecknad film. Vi möttes av ett gäng Caracaras (rovfåglar) och överallt så gick det omkring kelpgäss, höglandsgäss och även Falkländsk ångbåtsanka.

Vi fick en god promenad över till andra sidan ön för att besöka en koloni med Svartbrynad albatross och Klipphopparpingviner.

På eftermiddagen så tog vi oss till Caracas Island, där vi fick se både Gentoo- och Magellanpingvin. Dagen slutade med ett kak-kalas hemma hos ett par som bott där i 37 år.

Pär och Jonas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: