Pälssälar, elefantsälar och kungspingviner

PolarQuests Pär Skog och Jonas Sundquist förundras vidare över Sydgeorgien…

05:00 hördes Brandons ljuva stämma i högtalaren och efter en snabb påklädning gav vi oss ut i gummibåtarna. Precis när vi skulle påbörja vår landstigning vid Gold Harbour fick vi se solen som tittade fram genom molnen. Den enorma mängden pälssälar, elefantsälar och inte minst kungspingviner fick oss alla att bara stå och gapa när vi kom iland. Det var precis som om alla dessa individer hade samlats just här för att möta upp oss på vår sista landstigning i Sydgeorgien. Vi fick alla en sagolik stund när de storögda elefantsälungarna försökte att klättra upp i vårt knä. Alla stod, satt, gick omkring och bara njöt. Bra att alla beslöt att kämpa sig upp tidigt i morse!

I Cooper Bay bröt solen återigen fram och spred sitt ljus över detta kuperade område, där vi skulle ut och titta på Macaronipingviner. Med ett gungigt hav så fick vi uppleva dessa små krabater som stod vid sluttningarna och såg ut att fundera på om de skulle hoppa i havet eller kolla på oss gulklädda besökare.

Dranytsin-fjorden i solsken. Det var varmt och de spetsiga och snöklädda bergen speglade sig i det stilla fjordvattnet medan kaptenen sakta men säkert manövrerade längre och längre in i fjorden i riktning mot glaciären. Alla var lika exalterade där vi stod framme vid relingen för att försöka få några bilder av denna sagolika miljö. Vilken fantastisk avslutning på vårt besök på Sydgeorgien som vi lämnade bakom oss när vi seglade söderut riktning mot isbergen vid horisonten.
/Pär och Jonas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: