Rapporter från säsongens första resa på Svalbard med M/S Quest

Säsongens första resa med M/S Quest på Svalbard är nu avklarad och rapporter skvallrar om en fantastiskt premiärresa. Under strålande sol färdandes på ett spegelblankt hav har deltagarna bjudits på magiska möten med djur och natur. Dagarna har varvats med kryssningar med gummibåt, landstigningar, intressanta föreläsningar, god mat och tid för att på däck bara njuta och beundra det magnifika landskapet.

Fåglar, polarrävar, valrossar och valar är några av de invånare som deltagare har berättat om. För att inte nämna möten med Arktis vita konung, isbjörnen. För många är nog en av de starkaste upplevelserna mötet med den stora isbjörnsmamman och hennes lilla lekfulla krabat. Deltagare beskriver om ett härligt möte där lilla isbjörnsungen oblygt bjöd på en show med cirkuskonster och plaskande i vattnet. Det finns nog oändligt mycket mer att berätta från resan och det är svårt att hindra sig från att kasta sig på ett plan för att få uppleva det där känslan som bara ett besök på Svalbard kan ge. Så här beskriver Johan Schilow, en av resans deltagare, sina upplevelser från resan ” det är svårt att förmedla en sådan här upplevelse i ord, men att åka med gummibåten på ett spegelblankt hav, det berör mycket, människor blir tårögda”.

Vi på kontoret väntar spänt på nästa rapport från Arktis…

Hälsningar  Emma från PolarQuestkontoret

Annonser

4 svar to “Rapporter från säsongens första resa på Svalbard med M/S Quest”

 1. Märit Says:

  Helt fantastisk resa! Vi fick uppleva så mycket! Precis, som Johan sagt, det är svårt att sätta ord på vår upplevelse. Bra bemötande från researrangören, superduktig expeditionsledare och gudierna var kanonbra. Besättningen på båten var också jättehärliga. Första hälften av veckan var vädret precis så som vi hade föreställt oss, andra hälften blev bara för mycket (nästan) :D. Strålande sol dygnet runt, spegelblankt hav och många plusgrader. Goda vänner fick vi också på köpet. Hit återkommer vi!

 2. Marie Says:

  Härligt att läsa! Jag ser med stor förväntan fram emot vår resa till Svalbard och att få göra bekantskap med MS Stockholm den 10 juli. Knappt två veckor kvar!

 3. Helena S Says:

  En helt fantastisk resa och ett riktigt äventyr!
  Djur och natur gör en mållös, starka upplevelser!
  En otroligt bra arrangerad resa, med höjdpunkter som hela tiden toppades av nya höjdpunkter. Kan verkligen rekommenderas!

 4. Lena Mattsson Mårtensson Says:

  Underbart att läsa. Ser verkligen fram mot vår resa den 27 juli 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: