Tigermöten i Indien

4 februari 2012 – Uppe innan tuppen (som vanligt)

PolarQuests färdledare Adrian Nordenborg bloggar från resan Indien ReQuest.

Nu har vi lämnat de erotiska templen i Khajuraho bakom oss. Det var mörkt ute och nästan frost när vi gav oss av. Tro det eller ej men vi hade nästan frost på morgonen innan solen tittade fram, vilket gör att det är extra skönt att vi får filtar och varmvattenkrus att värma oss med när vi åker runt i de öppna jeeparna i nationalparkerna. Vi hade hört rykten om att en tiger hade dödat en sambarhjort dagen innan. Vi tog oss dit med jeep och tio minuter efter att vi hade kommit in parken kom en stor tigerhona smygande ur ett av bambubuskagen. Strax efter dök en liten tigerunge upp ur buskaget, tätt följt av två små syskon. Honan smög fram till sitt matförråd medan ungarna lekte med varandra i närheten. Vi stannade så länge vi kunde innan vi  var tvungna att fortsätta till Center Point där vi avnjöt vår frukost i den värmande morgonsolen.

Vi återvände till lodgen och gick en fågelvandring med de mycket kunniga lokalguiderna som pekade ut och namngav allt som flög, från gamar till minsta lilla fjäril. Precis utanför lodgen fick vi även syn på en djungelkatt som jagade gnagare i det torra gräset.

Efter lunch bar det av in i parken igen och vi hängde på låset när parken öppnade. Våra jeepar var först på plats där tigerhonan och ungarna tidigare setts gömda tillsammans med sitt byte. Det gav resultat hela gruppen fick uppleva  Bengaliska tigrar. Väl på lodgen firades detta med att skåla i champagne.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: