Ett svårslaget safariäventyr!

I vår har tre grupper fått vara med om en exklusiv safariresa genom Botswana, Namibia och Zambia – tre länder i södra Afrika som osar av magi. Nedan följer ett utdrag från en av resorna, och glöm inte att hålla utkik på hemsidan för snart kommer nästa års resor till dessa fascinerande länder att släppas!

17-18 mars Deception Valley, Kalahari

Det var sanna safaridagar i hjärtat av Kalahari – som felaktigt ofta kallas öken. Området har en genomsnittlig årlig nederbörd som är för hög för ökenstatus. Dock finns här inget ytvatten alls under nio månader om året.

När solen gick upp såg vi ett brett utbud av vackra djur som gnu, springbock- och oryxantiloper, schakaler och massor av fåglar. Vi vilade under middagshettan precis som alla varelser gör i snustorra Kalahari.

Våra dagar i Kalahari belönade oss med närkontakter med några av de största katterna i världen. De svartmanade lejonen är mest kända, men frågan är om det inte är de slanka geparderna som vi minns bäst.

Våra eftermiddagsexpeditioner avrundads vackert vid solnedgången, då Thuto, Richard och Adam tog fram the Bush Bar och serverade kalla drycker – en perfekt avslutning på en safaridag.

Afrikas konung

20-22 mars Tubu Tree Camp & Jacana Camp, Okavango
Följande dagar fick vår lilla grupp några av de bästa vildmarksupplevelser man kan få i Afrika – eller i världen för den delen.

I Tubu-området, vilket är något högre och torrare såg vi ännu fler elefanter och även den mest svårsedda av de stora katterna – leoparden. Det är möten vi aldrig glömmer.

I Tubu vandrade vi också med vår egen bushman !Xwe, som visade oss hur San levde. Med handgjorda verktyg lärde han oss hur man jagar harar, snarar fåglar samt gör upp eld med pinnar.

Jacanas våtmarker utforskades med motorbåt, mokoros samt Land Rovers. De senare hade en imponerande förmåga att köra i det djupaste vatten. Här hittade vi lejon som just hade dödat en zebra och vi stannade med dem ganska länge för att se hur vardagen utvecklas i en lejonflock. Överallt fanns det djur. Tusentals fåglar kalasade på det överflöd av mat som översvämningarna fört med sig, men kanske kommer de mest bestående minnena kommer vara dem av elefanterna.

Under denna resa upplever vi nära möten med vilda djur...

 

Text och bild: Adam Rheborg, Färdledare för PolarQuest

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: