M/S Stockholm i de skotska Hebriderna

PolarQuests guider bloggar från resorna.

Söndag 29 April – St Kilda
Idag anlände vi till det som för många var resans absoluta höjdpunkt – världsarvet St Kilda. Vid sextiden på morgon hade vi den spektakulära ön Boreray, Stac an Armin och Stac Lee – världens största häckningsplats för havssulor med tiotusentals häckande par, i sikte. Vi förundrades över det mod som invånarna på St Kilda visade när de klättrade på dessa klippavsatser för att samla ägg och fåglar. Snart ankrade vi i Village bay på Hirta, skärdgårdens största ö. Här spenderade vi hela dagen, genom att först vandra omkring bland boningarna, som stått övergivna sedan de sista öborna lämnade på 1930-talet, för att sedan klättra upp till en klippavsats som stupade brant ner i havet. Stormfåglar satt på taken på några av de hundratals unika förvaringshyddor av sten som finns spridda runt om på St kilda.

Efter en härlig lunch vid kanonen, som installerades 1918, strövade vi omkring bland de dramatiska sluttningarna Ruaibhal, och avslutade en oförglömlig dag med en zodiakkryssning där vi såg lunnefåglar, grisslor, skarvar, änder och tretåiga måsar.

St Kilda

Måndag 30 April – Callanish Stones och Great Bernera
Efter lunch ankrade M/S Stockholm vid Loch Roag på den västra sidan av Island of Lewis, med siktet inriktat på Callanish Stones – ett av Skottlands mest imponerande stenmonument. I strålande solsken fick vi uppleva magin kring detta 5000 år gamla monument. Adam hade ännu en utflykt planerad för oss idag – den vackra ön Great Bernera, precis väster om Callanish. Här mötte vi det blåaste vattnet, de mest inbjudande sandstränderna och en 1500 år gammal by, samtidigt som en kungsörn svävade ovanför våra huvud.

M/S Stockholm i Hebriderna

Här hittar du våra resor till Skottland – Hebriderna och St Kilda 2013.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: