Woodfjorden, Liefdefjorden och Moffen

PolarQuests guider bloggar ombord på resan Isbjörnsäventyr på Svalbard med Ocean Nova.

26 juni 2012

Dagen började tidigt och vid mynningen av Woodfjorden observerades en sillval framför fartyget. Tack vare kaptenens navigering lyckades alla se denna imponerande val.

Under lunchen upptäckte vi en isbjörn med en unge. Zodiacerna sjösattes snabbt och snart var vi på väg för att uppleva resans första isbjörn! Vi hittade dem fridfullt sovande tilsammans, de tog ingen notis av oss, först efter cirka fyrtiofem minuter började de att röra på sig. Ungen var nyfiken och hann knappt med mamman, som emellanåt  stannade och kollade till ungen – precis som en mamma gör. Båda isbjörnarna poserade otroligt fint på öns yttersta klippor och alla fick sig en oförglömlig upplevelse från Zodiacerna.

Expeditionen gick vidare in i Liefdefjoden, där vi fick en underbar upplevelse vid Monacoglaciären. I zodiacerna kryssade vi längs med glaciärfronten och mot den komprimerade blåisen såg de vita ismåsarna helt magiskt vackra ut.

Dagen avslutades med ett besök vid ön Moffen, för att se valrossar som brukar vältra sig här. Ett hundratal låg och slappade, andra slogs i vattnet och en liten flock unga hanar simmade över till Ocean Nova.  De tittade nyfiket upp på oss och var en bra avslutning på en otrolig dag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: